פסח - לצאת מעבדות לחירות בחמישה שלבים
top of page
  • תמונת הסופר/תאומנות הסדר - להרגיש בבית

פסח - לצאת מעבדות לחירות בחמישה שלבים

פסח זה הזמן לצאת מעבדות לחפצים לחירות מהם !!! 5 שלבים להצליח לחלק את המטלות ב-3 שבועות הקרובים:

שלב 1 תוכנית עבודה – סידור הבית לפסח זה פרוייקט שיש לחלק למטלות וימים. כמו כן אני מצרפת טבלת שמחה - לוח שנה. אני מחלקת את הבית לפי מספר החדרים בכל בית, ואז בכל חדר ארשום מה המטלות שיש לבצע. אני משאירה את המטבח לסוף כי אנחנו עוד חיים כאן. אצל סבתא שלי היה סדר ברור של המטלות על פי אכילת החמץ: בהתחלה היה אסור לאכול בחדרים אחר כך אסור לאכול בסלון אחר כך אסור לאכול בחדר האוכל ואחר כך אסור לאכול במטבח זה השלב שאוכלים במדרגות

שלב 2 חדר הילדים – ארון הילדים ומשחקים לסדר את ארונות הילדים, להעלות את רוב בגדי החורף – לבדוק מה יכול להתאים להם לשנה הבאה ומה שלא אפשר כבר לשחרר. להוריד את בגדי הקיץ/אביב ולבדוק מה מתאים להם לעונה זו. לילדים כדאי לסדר את הבגדים לפי סוגים על מדפים שונים: 1. תלבושות בית ספר 2. תלבושות חוגים 3. תלבושות חגיגית בתוך המדף חלוקה באמצעות סלסלה ל: מכנסיים, חולצות וכו'. לפני שאתם קונים יש למדוד את גובה המדד והרוחב על מנת לנצל את שטח האיחסון.

חדר המשחקים למיין עם הילדים את המשחקים, יש משחקים שוודאי כבר הם לא משחקים, לשחרר את כל מה שכבר לא, עשו זאת עם הילדים, תתפלאו כמה הם מוכנים להשתתף בתהליך. הדור של היום בכל מקרה מעדיף יותר מסכים ומן הסתם משחקים פחות במשחקים פיזיים. יש לשמור מכל סוג מה שהם הכי אוהבים – פאזל, לגו וכו'. לא לשכוח, לפני החג, לרוקן את תיקי בית הספר שלהם מחמץ וכבסו אותם.

שלב 3 חדר השינה – ארון, שידות הוציאו את כל הבגדים שבארון שלכם החוצה, שאלו את שאלת המרץ – משתמשת רוצה צריכה לגבי כל בגד ובגד לשחרר מה שלא נלבש העונה, לא יילבש גם בעונה הבאה. גם כאן אני מציעה להעלות מעילים, שמיכות ופרטי חורף. להוריד את בגדי הקיץ ולשאול שוב את שאלת המרץ הרי ברור לנו שאנו לובשים כ-20 אחוז מהבגדים במקרה הטוב, אז להשאיר רק מה שבאמת אוהבים ומשתמשים. אני מאוד ממליצה לתלות במקום לקפל, כל בגד על קולב אחד, כך יותר קל לראות ויזואלית את כל מה שיש לנו ובאמת להשתמש כמו בחנויות, כי גם בארון שלנו אנחנו יכולים לעשות שופינג.

שלב 4 – חדר המגורים – סלון פתחו כל מגירה ובדקו אם כל מה שנמצא שם רלוונטי, שלטי טלוויזיה ישנים, מטעני סלולר שכבר לא קיימים וכו'. אם יש בסלון ספריה – לעבור על כל הספרים ולשאול האם אנחנו צריכים את כולם, ספר שקראנו כבר אם לא ניקרא שוב אפשר לשחרר. היום הספריות הציבוריות בחינם, יש ספריות חינמיות בתחנת הרכבת, בים, ברוטשילד ועוד. אם יש מזנון עם כלים וקישוטי בית, שמרו רק מה שבשימוש ואתם אוהבים. סבתא שלי היתה מתחילה את ניקיון הפסח מיד אחר פורים, את כל מה שהיא היתה מנקה היא היתה מכסה בבדים.

שלב 5 – מרכז הבית - המטבח רכזו את כל מוצרי המזון שהם בגדר חמץ במקום אחד, ותנסו להשתמש בהם לפני החג. הכינו מדפים ריקים לקניות החג בארון שם תוכלו לרכז את המזון הכשר. כמובן פסח זו הזדמנות לנקות את המקרר מכל שאריות המזון, הרטבים, לבדוק תוקף המוצרים, ולהכין מקום נעים ומזמין לקניות החג. בארונות המטבח כמו שאני תמיד ממליצה לעבור על כל הכלים ולבדוק מה באמת אנו צריכים. האינדיקציה שלי לכמות כלים וסירים היא בכמה אנחנו משתמשים בארוחה הכי גדולה.

ואחרון חביב עורכים את שולחן החג עם מגש ה-״טבלה״ של סבתא פרחה ז״ל האהובה, שעובר מדור לדור כבר מעל 100 שנה ממרוקו ועד היום.




76 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page